Categories
General
Sortides
Noticies
Bons resultats aconseguits en les Proves Cangur de Matemàtiques[General]
Dimecres, 10 de maig de 2017

El passat 16 de març tot Catalunya es va despertar amb una notícia ben matemàtica: per primera vegada s’assolia la fita de 102.000 alumnes participants  a les proves Cangur a les nostres contrades.

Aquesta és un activitat impulsada per la societat internacional  Le Kangourou sans Frontières, i gaudeix de gran popularitat a tot el món, on cada any compta amb la participació d’un nombre elevat d’estudiants.
Aquí és convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques. Es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través de la resolució de problemes. Consisteix en una prova amb 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. 

La participació en aquestes proves és una tradició ben arrelada en el nostre centre. Hi participem gairebé des de l’inici, ja fa més de 15 anys. Adreçada als alumnes de Batxillerat i secundària, on des del curs passat també hi participen els alumnes del 1r cicle d’ESO. De manera similar als darrers cursos, aquest any la “collita” ha estat també molt bona. En total 10 alumnes han quedat classificats dins del 5,8% dels millors de tot Catalunya. I tres d’aquests, dins del 3%. Aquests alumnes són, per ordre de classificació, tot i que pertanyen a nivells diferents:

Josep Capdevila Muntadas (1.4 %),  Pau Begara Bosch (2,7%), Yassine Chahbar Ferouni (2,9%), Pau Vilanova Calmaestra (3,2%),  Núria Costa Bruy,  (3.7%), Anna Graboleda Frias (3.8%), Pol Roca Novellas (4,1%), Gerard Izquierdo Prat (4,5%), Albert Fajula Subirana (4,9%), Oriol Soler González (5,8%)

 En el cas dels alumnes de 4rt d’ESO i Batxillerat les proves es van fer a la Politècnica de Barcelona i vàrem complementar la sortida amb la visita al Museu de les Matemàtiques. Tots els alumnes inclosos en aquesta relació obtindran un premi de reconeixement atorgat pel Departament de Matemàtiques, consistent en un llibre de Matemàtica recreativa.

Felicitacions als guanyadors, i a tots els participants. Que seguiu trobant ocasions per gaudir de les mates. Si us hi poseu, de ben segur que n’hi haurà. Sempre teniu un enigma o repte que us espera i està al vostre abast, sigui el que sigui el vostre nivell de coneixements. Quan el resolgueu, ningú us podrà treure la satisfacció d’haver-ho aconseguit. Ànims i endavant!

Departament de Matemàtiques