Cicles formatius de grau bàsic
Cuina i Restauració
Tècnic bàsic o tècnica bàsica
Codi: CFPB HT10
Les persones que obtenen aquet títol desenvolupen la seva activitat per compte d’altri en petites, mitjanes i grans empreses del sector de l’hoteleria, en establiments de restauració, bars, cafeteries, en botigues especialitzades en menjars preparats i en empreses dedicades a l’emmagatzematge, envasat i distribució de productes alimentaris.
Duració
La durada és de 2.000 hores distribuïdes en dos cursos acadèmics
1.584h en un centre educatiu
416h en un centre de treball
Descripció
Aquests estudis capaciten per realitzar amb autonomia les operacions bàsiques de preparació i conservació d’elaboracions culinàries senzilles en l’àmbit de la producció culinària i les operacions de preparació i presentació d’aliments i begudes en establiments de restauració i càtering, assistint en els processos de servei i atenció al client, seguint els protocols de qualitat establerts, observant la normativa higienicosanitària de prevenció de riscos laborals i de protecció mediambiental, amb responsabilitat i iniciativa personal i comunicant-se de forma oral i escrita en llengua catalana i castellana i a nivell bàsic en llengua anglesa. La durada és de 2.000 hores distribuïdes en dos cursos acadèmics (1.584 en un centre educatiu i 416 (hores d’estada a l’empresa) en un centre de treball).
Accés
Per al curs 2024-2025, pots accedir als cicles de grau bàsic si compleixes aquests requisits:
Tenir 15 anys o bé complir-los durant l’any en curs. Haver cursat el tercer curs de l’ESO. Excepcionalment, se’t pot admetre si has fet el segon curs, sempre que comptis amb el vistiplau de l’equip docent i del responsable de l’orientació al centre.
Tenir aquesta proposta d’estudis en el teu consell orientador, o bé sol·licitar-ho (tu i la teva família).
Llocs de treball
Ajudant o auxiliar de cuina
Ajudant d’economat o d’unitats de producció i servei d’aliments i begudes,
Auxiliar o ajudant de cambrer en sala
Auxiliar o ajudant de cambrer en bar-cafeteria
Auxiliar o ajudant de bàrman
Auxiliar o ajudant de cuina en establiments on l’oferta estigui composta per elaboracions senzilles i ràpides (tapes, plats combinats, entre d’altres),
Ajudant d’economat d’unitats de producció i servei d’aliments i begudes
Continguts
Ciències aplicades I, Ciències aplicades II
Tutoria I, Tutoria II
Itinerari personal per a l’ocupabilitat
Atenció al client
Tècniques elementals de preelaboració
Processos bàsics de producció culinària Aprovisionament i conservació de matèries primeres i higiene amb manipulació
Tècniques elementals de servei
Processos bàsics de preparació d’aliments i begudes Preparació i muntatge de materials per a col·lectivitats i càtering
Projecte intermodular d’aprenentatge col·laboratiu
Tràmits
Per accedir a un cicle de grau bàsic cal fer la preinscripció. Només es pot presentar una sol·licitud per persona.
La sol·licitud es presenta al centre demanat, junt amb la documentació acreditativa. No s’admeten sol·licituds fora de termini.
La falsedat o frau en les dades al·legades o la presentació de més d’una sol·licitud de preinscripció comporten la invalidació dels drets de prioritat que puguin correspondre. Trobaràs més informació al web preinscripcio.gencat.cat