Cicle formatiu de Grau Mitjà
Cuina i Gastronomia + Forneria, Pastisseria i Confiteria
Tècnic o tècnica en Cuina i Gastronomia
Codi: CFPM HT10
Aquests estudis postobligatoris capaciten per manipular, preparar, conservar i presentar aliments, confeccionar propostes gastronòmiques i ajudar en el servei.
Duració
Un títol = 2 cursos acadèmics (2000 hores)
Dos títols = 3 cursos acadèmics (3000 hores)
Continuitat
Batxillerat
A un cicle de grau superior de formació professional
Enllaços
Accés
Tenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria
Haver superat el curs específic per a l’accés als cicles de grau mitjà
Tenir el títol de tècnic o de tècnic auxiliar
Haver superat el segon curs del batxillerat unificat i polivalent (BUP)
Tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics
Haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys
Haver superat els mòduls obligatoris d’un programa de qualificació professional inicial (PQPI)
Tenir un títol per accedir a un cicle formatiu de grau superior
Llocs de treball
Cuiner o cuinera;
Cap de partida
Empleat o empleada d’economat i celler d’un hotel, restaurant, hospital, empresa de servei d’àpats, etc.
Continguts
Continguts curs comú
MP2 Preelaboració i conservació d’aliments (99 hores)
MP4 Processos bàsics de pastisseria i rebosteria (165 hores)
MP6 Postres en la restauració (99 hores)
MP7 Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments (66 hores)
MP8 Formació i Orientació Laboral (66 hores)
MP9 Empresa i Iniciativa Emprenedora (66 hores)
MP10 Anglès tècnic (99 hores)
MP13 Servei de sala (99 hores)
Continguts Cuina i gastronomia
MP1 Ofertes gastronòmiques (66 hores)
MP2 Preelaboració i conservació d’aliments (99 hores)
MP3 Tècniques culinàries (198 hores)
MP5 Productes culinaris (198 hores)
MP11 Síntesi (297 hores)
MP12 Formació en Centres de Treball (383 hores)
Continguts Forneria i pastisseria
MP1 Elaboracions amb forneria i brioxeria (198 hores)
MP3 Elaboracions de confiteria i altres especialitats (165 hores)
MP5 Productes d’obrador (165 hores)
MP6 Operacions i control de magatzem en la indústria alimentària (66 hores)
MP8 Presentació i venda de productes de forneria, pastisseria i rebosteria (66 hores)
MP9 Matèries primeres i processos en forneria, pastisseria i rebosteria (99 hores)
MP13 Síntesi (264 hores)
MP14 Formació en Centres de Treball (416 hores)